برای مفهوم اقتصاد مقاومتی، تعاریف متفاوتی ارائهشده که هرکدام از جنبهای به این موضوع نگاه کردهاند. در این میان، تعریف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتی را خود رهبر فرزانه انقلاب ارائه دادهاند. ایشان در دیدار با دانشجویان فرمودند: «اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنیها و خصومتهای شدید میتواند تعیینکننده رشد و شکوفایی کشور باشد.» اقتصاد مقاومتی در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرفکننده قرار میگیرد، منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه ایستادگی میکند، سعی در تغییر ساختارهای اقتصادی موجود و بومیسازی آن بر اساس جهانبینی و اهداف دارد. به عبارتی اقتصاد مقاومتی یعنی تشخیص حوزههای فشار و تلاش برای کنترل و بیاثر کردن آنها و در شرایط آرمانی، تلاش برای تبدیل این فشارها به فرصت است (طغیانی، 1394). اقتصاد مقاومتی در راستای کاهش وابستگیها و تأکید روی مزیتهای تولید داخل و تلاش بر خوداتکایی است. اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که با آیندهپژوهی دقیق و عالمانه تمامی فرصتهای آتی دشمن را برای ضربه زدن به اقتصاد کشور شناسایی کرده و راهکار مناسب را در سطوح مختلف به کار میگیرد
یاور احمدی, محمود, عسگری, محمدرضا, & سلیمانی, اعظم. (1398). مبانی نظری اقتصاد مقاومتی و کاربرد آن در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران. مطالعات مدیریت ،مالی و اقتصادی, 01(02), 59-86.
MLA
محمود یاور احمدی; محمدرضا عسگری; اعظم سلیمانی. "مبانی نظری اقتصاد مقاومتی و کاربرد آن در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران". مطالعات مدیریت ،مالی و اقتصادی, 01, 02, 1398, 59-86.
HARVARD
یاور احمدی, محمود, عسگری, محمدرضا, سلیمانی, اعظم. (1398). 'مبانی نظری اقتصاد مقاومتی و کاربرد آن در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران', مطالعات مدیریت ،مالی و اقتصادی, 01(02), pp. 59-86.
VANCOUVER
یاور احمدی, محمود, عسگری, محمدرضا, سلیمانی, اعظم. مبانی نظری اقتصاد مقاومتی و کاربرد آن در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران. مطالعات مدیریت ،مالی و اقتصادی, 1398; 01(02): 59-86.